Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

De vliegende tram naar Strangelove

Een vliegende naar Strangelove tram in een dystopisch landschap; het is een surrealistisch diorama gebouwd in schaal 1:35. De tram is een model van Miniart. Meestal speelt het model een rol in een militair diorama, maar ik wilde er graag iets anders mee doen.

De bouw van het diorama is uitgebreid te zien in PRUTSVLOG#038.

De tram heeft geen wielen, maar futuristische zweefmotoren. Een beetje zoals het vliegende tuig de Nebuchadnezzar in de film The Matrix.

De aandrijving heb ik in elkaar geprutst met wat onderdelen uit een Koreaans sci-fi bouwdoosje. Het is allemaal totale fantasie, maar toch ziet het er best realistisch uit.

De figuren komen van Ali Express. Het gezelschap is een bonte verzameling persoontjes die op de een of andere manier wel bij een dystopische wereld passen.

Het moeras heb ik gebouwd met wat brokken piepschuim op een plaat MDF. Het water is gemaakt met epoxy van Woodland Scenics. Het gras en mos heb ik vrij vaal gehouden. De oranje struiken passen er lekker bij.

De achtergrond heb ik met AI gemaakt in Photohsop. De kleuren van het moeras heb ik doorgetrokken in de achtergrond, zodat de overgang nagenoeg naadloos is.

Het model staat los op drie transparante staafjes. Het dak zit vast met twee magneetjes. Ik kan het diorama altijd weer uit elkaar halen en de tram apart neerzetten. En als het moet ook het interieur aanpassen. Het hele diorama meet ongeveer 60 x 35 x 55 cm.

2024

 

1:35

Meer foto's

Meer foto's van dit project vind je op Flickr.

© Huib Maaskant - Alle rechten voorbehouden - aim@floodland.nl