Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Ode aan de modelbouwer

De ode aan de modelbouwer is een model in een model. Twee modelbouwers in schaal 1:22,5 klooien met hun tuinspoor in schaal 1:220. Een beetje zoals mensen die met 7,25 inch live steam rijden.

Het verhaal van de Ode aan de modelbouwer wordt uitgebreid verteld in PRUTSVLOG#028 en #029.

Het diorama is geïnspireerd op het Schuurtje Van Vader in het spoorwegmuseum. Ik heb het in vier dagen gebouwd voor het tv-programma Klein Maar Fijn. Het was mijn vrije werkstuk voor de finale. En de winnaar van het programma.

In deze grotere schaal kun je detailleren tot je er helemaal gek van wordt. Figuren komen ook een stuk beter uit de verf.

Het diorama is gemaakt om in een bak achter een schilderijlijst te passen. De bak, de lijst en de muur zijn achtergebleven in de studio. Het diorama was ook een beetje beschadigd. Ik heb een nieuwe bak met een lijst gebouwd en het diorama gerenoveerd. En het tuinspoor kan nu ook echt rijden!

De werkplaats is een gezellige rommel en zit tjokvol details. Ik kan zelf niet geloven dat ik dit ooit in een paar dagen en nachten in elkaar heb gezet.

Alles is lekker vies en wordt duidelijk echt gewerkt. Overal ligt wel iets.

In het lampje heb ik een klein LEDje gemonteerd en er is nu dus ook echt licht op de werkbank.

De grote grap van de werkplaats is het dampende kopje koffie. In de werkbank zit een rookgenerator en het kopje van Fimo klei staat er overheen.

De kar linksvoor is nieuw. De ramen zijn vervangen en de tuin is opnieuw aangeplant.

De zitwagen heb ik nieuw gebouwd. Al het materieel heeft een grote beurt gehad. Het Z-spul is ruim 40 jaar oud!

En klaar is het diorama. Eerlijk gezegd weet ik niet waar ik het moet laten. Het zou wel leuk zijn om het diorama een keer ergens te exposeren.

2023

 

1:22

Meer foto's

Meer foto's van dit project vind je op Flickr.

© Huib Maaskant - Alle rechten voorbehouden - aim@floodland.nl