Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Simpele DAISY II Funk lader

Voor de besturing van Buitenlust gebruik ik twee draadloze Daisy handregelaars van Uhlenbrock. Na een uurtje is de accu van zo'n handregelaar wel leeg en moet je hem opnieuw opladen. Nu kun je de Daisy in het LocoNet prikken om op te laden, maar dan raakt het netwerk gelijk overbelast. Een Daisy trekt namelijk 400 mA tijdens het opladen en LocoNet mag maximaal 500 mA leveren (al kun je er stiekem wel meer stroom doorheen jagen). De oplossing: een simpele lader voor Daisy.

De basis van de lader is een LocoHubSupplyM. De printplaat heb ik versmald en in een voordelig passend kastje gebouwd. Geel leek me wel een leuk, expressief kleurtje. De RJ12-connector voor het inkomende signaal kan vervallen, evenals de schroefconnector. De aansluiting voor de netvoeding heb ik met draadjes verlengd en in de zijkant van het kastje gebouwd. En dat is eigenlijk alles.

De meter geeft het voltage (rood) en de laadstroom (groen) aan. Zoals gezegd, vraagt elke ladende Daisy 400 mA. Je kunt dus gemakklijk zien hoeveel handregelaars er worden opgeladen. Wanneer de meter 0 aangeeft, kan de stekker uit het stopcontact.

Aan de andere kant steken vier connectoren naar buiten. Je kunt zo maximaal vier handregelaars tegelijk opladen. Gebruik dan wel een netvoeding die 4 x 400 mA = circa 1,5 Ampère kan leveren bij 12 Volt.

2019

 

II-Z
© Huib Maaskant - Alle rechten voorbehouden - aim@floodland.nl